Sunday, December 25, 2005

3. Anlita inte LO-medlemmar

Använd din konsumentmakt till att tränga ut LO. Det finns inget formellt tvång att gå med i LO, bara informellt. Alltså är det fullt legitimt att bojkotta alla som är medlemmar i LO.

Anlita egenföretagare och utländsk arbetskraft när du behöver hantverkare. Detta är dessutom oftast billigare och solidariskt på riktigt (alltså inte på LO-vis) mot människor från andra länder, som får en möjlighet att tjäna en bra lön jämfört med deras hemland (polen, lettland, litauen, estland).

Gör dina inköp i butiker som inte är Handels-anslutna, köp importerade industrivaror (papper och trävaror, livsmedel, bilar etc etc) eller varor som produceras på icke LO-anslutna fabriker (högteknologiska brancher).

Tänk även på att många kommunala "arbetare" är anslutna till LO->Kommunal, så försök undvika dessa verksamheter. Oftast går det att använda sig av den del av den kommunala verksamheten som drivs i privat regi. Om det inte finns någon verksamhet som drivs i privat regi i din kommun kanske du bör fundera på att flytta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home